Bruk digitalt museum!

Ulf K. Eriksen

Riinakaisa Laitila.jpg

Riinakaisa Laitila

Konservator Riinakaisa Laitila oppfordrer til å bruke Digitalt museum aktivt.  Foto: Ulf K. Eriksen

 

 

I videoen over gir konservator Riinakaisa Laitila veiledning i bruken av Digitalt museum. Du kan også følge bruksanvisningen nedenfor. Digitalt museum er et samarbeid mellom flere museer, og via nettportalen får du tilgang til informasjon fra nesten 150 forskjellige museer.

RiddoDuottarMuseat - Porsanger museum, legger stadig ut nye gjenstandene og fotografier på nettet. Mange av dem finnes det lite informasjon om. Museet ønsker derfor din hjelp til å holde samlingene oppdatert. Folk har viktig kunnskap om gjenstander og fotografier som står i fare for å gå tapt. Hvis du finner bilder eller gjenstander du vet noe om, kan din kommentar gi viktig informasjon som kommer til nytte i framtiden.

Slik gjør du

-Klikk på denne linken for å gå til nettsiden for Digitalt museum.

-Skriv inn det du ønsker å søke på i søkefeltet øverst på siden, og klikk «Søk». Skriver du for eksempel «Porsanger» får du opp alle treff som har med Porsanger å gjøre. Skriver du «Porsangerfjorden» får opp bare det som har med fjorden å gjøre.

-I venstre marg kan du så velge hva du vil se på: fotografier, gjenstander, film osv. Merk av for det du ønsker, og siden oppdateres automatisk til ønsket kategori.

-Over treffene har du valg for å sortere hvordan treffene skal vises. Treff kan sorteres på dato, sted, forfatter, mm.

Registrering

Du trenger ikke registrere deg for å bruke Digitalt museum, men det har noen fordeler.

Hvis du allerede har en Facebook-  eller Google- konto kan du logge deg rett inn.

Hvis du ikke har dette kan du opprette egen konto under menyen «Min side» helt øverst. Gå til «Registrer ny bruker» og fyll inn navn, epost-adresse, velg et passord og trykk «Registrer». Så er du i gang!

Fordelen med egen profil er at du kan lagre favoritter og samle bilder i egne mapper. Du kan også bestille bilder og legge inn kommentarer uten å måtte oppgi personinformasjon hver gang.

Riinakaisa Laitila gir veiledning i bruken av Digitalt museum
        Riinakaisa Laitila gir veiledning i bruken av Digitalt museum.  Foto: Ulf K. Eriksen

Bildegalleri

Museene i Finnmark har utarbeidet informasjonsplakater om Digitalt museum. Plakatene inneholder detaljert informasjon om hva Digitalt museum er, hva du kan finne der, informasjon om de forskjellige museene, og arbeidet med prosjektet. Plakatene henger på Porsanger bibliotek i Lakselv. Du kan se bilder av dem ved å klikke her!

 

 

Sámegillii

Underholdning

Grandalen september
Tuesday, August 19, 2014 - 16:04

August går mot slutten og her er Irvi med ny tegneseriekonkurranse.